Buitenspelen op de BSO in Zwolle

BSO-locatie met veel natuur

Boom icoon

Sportieve activiteiten

Voetbal icoon

Vaste gezichten

Mensen icoon

Ons concept

Ontdek en Doe is een eigentijdse buitenschoolse opvang (BSO) in Zwolle voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Wij vinden het belangrijk dat jongens en meisjes lekker buiten kunnen spelen. Bij ons worden kinderen gestimuleerd om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Wij geloven sterk in de combinatie van buitenlucht, sport en spel en daarin samenwerking met anderen. Zo kan elk kind zijn of haar talenten ontwikkelen en ontplooien.

Illustratie vissen met schepnet en picknicken bij BSO Ontdek en Doe in Zwolle

Even voorstellen

In de dagelijkse praktijk zijn Wilko en Jolanda Damstra beide het gezicht van Ontdek en Doe. Wilko heeft gestudeerd aan het CIOS (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders) en is gecertificeerd buitensportinstructeur en pedagogisch medewerker. Zijn vrouw Jolanda Damstra is toegepast psycholoog op het gebied van ontwikkelingspsychologie en orthopedagogiek en ontwikkelt en verzorgt zowel individueel als in groepsverband trainingen voor ouders en kinderen. Zij adviseert hen vanuit haar opleiding en werkervaring.

Hutten bouwen met takken

Wat doen we

Buitenspelen

Een middag op de BSO bij Ontdek en Doe zit vol nieuwe avonturen. Op het terrein van onze BSO hebben de kinderen dan ook alle ruimte voor sport en spel. Skelteren, steppen, voetballen op het grasveld, verstoppertje spelen in de bosjes of politie en boefje spelen over heel het terrein, bij Ontdek en Doe krijgt de creativiteit van kinderen de ruimte. Daarnaast doen wij ons best om de kinderen activiteiten aan te bieden die de ontwikkeling van de kinderen, jong en oud, bevorderen. Zelfvertrouwen opbouwen door het naar de overkant lopen over een slackline. Leren focussen tijdens het pijl en boog schieten met pijlen met een zachte dop. Of sociale vaardigheden ontwikkelen tijdens diverse kring en tik spellen.

Binnenspelen

Buitenspelen staat bij ons centraal, wij zijn dan ook echt het hele jaar door buiten met de kinderen. Maar bij slecht weer of kou zijn we het meerendeel van de middag binnen. Ook binnen kunnen de kinderen namelijk van allerlei avonturen met elkaar beleven. Samen een hut bouwen, spelen in de zelfgebouwde hut, poolen aan de pooltafel, samen een knikkerbaan bouwen, knutselen, voetballen in de lege zaal en nog veel meer! Bij Ontdek en Doe zijn de speelmogelijkheden eindeloos en het aanbod aan activiteiten uniek.

Illustratie klimmen in de boom

Onze locatie

Ontdek en Doe biedt buitenschoolse opvang aan op het terrein van scoutinggroep Indaba. Wij hebben een unieke BSO-locatie in Zwolle met veel natuur en diverse speeltoestellen op het terrein. Kinderen kunnen bij ons het hele jaar buitenspelen. Maar bij slecht weer is er ook binnen, in het ruime maar gezellige scoutinggebouw van Indaba, genoeg te beleven voor de kinderen.

Foto BSO-locatie van Ontdek en Doe in Zwolle

Meer informatie

Enthousiast en wilt u meer weten over onze buitenschoolse opvang? We verwijzen u graag door naar één van de onderstaande pagina’s.

Contactformulier

Bij interesse in onze BSO vragen we u om contact met ons op te nemen doormiddel van onderstaand contactformulier.